Cum se face pilaf de orez cu pui: reteta delicioasa si simplu de preparat

Bucataria noastra romaneasca este bogata in retete traditionale, iar pilaful de orez cu pui se numara printre preparatele apreciate de multe gospodine. Acest fel de mancare imbina perfect aromele si texturile, oferindu-ne o experienta culinara autentica. Vom explora cum se face pilaful de orez pas cu pas, astfel incat sa obtii un rezultat delicios chiar la tine acasa.

Reteta pilaf cu pui

Pentru a pregati un pilaf cu pui savuros, avem nevoie de ingrediente simple, dar cu personalitate:

  • Ingrediente:
  • 300g orez;
  • 500g piept de pui;
  • 2 cepe;
  • 2 morcovi;
  • 3 catei de usturoi;
  • ulei de masline;
  • sare si piper dupa gust;
  • condimente: cuisoare, cardamom, scortisoara.

Incepe prin a taia pieptul de pui in bucati potrivite si condimenteaza-l dupa gust. Apoi, toaca ceapa, morcovii si usturoiul fin.

Procesul de gatire

Incalzeste uleiul de masline intr-o cratita incapatoare. Adauga ceapa tocata si caleste-o pana devine aurie. Apoi, adauga morcovii si usturoiul, amestecand constant.

Adauga bucatile de pui si rumeneste-le pe toate partile. Condimenteaza cu sare, piper si celelalte condimente preferate. Aroma va inunda bucataria, pregatindu-ti simturile pentru o adevarata festin culinar.

Adauga orezul in cratita si amesteca-l bine pentru a se impregna cu aromele din jur. Acum, este momentul sa adaugi apa sau supa de pui fierbinte, in functie de preferinte, si lasa totul sa fiarba la foc mic.

Acopera cratita cu un capac si las-o sa fiarba pana cand orezul este gata. Nu uita sa amesteci din cand in cand pentru a evita lipirea de fundul cratitei.

Cand pilaful este gata, opreste focul si lasa-l sa se odihneasca putin inainte de a fi servit. Acest pas este esential pentru ca aromele sa se combine perfect.

Reteta pilaf de orez simplu

Daca esti in cautarea unei variante mai simplificate a retetei, iata cum se face pilaf de orez cu pui intr-un mod mai rapid:

  • Ingrediente:
  • 250g orez;
  • 400g piept de pui;
  • 1 ceapa;
  • 2 linguri de ulei;
  • sare si piper dupa gust;
  • vegeta sau alte condimente preferate.

Toaca ceapa si taie pieptul de pui in cuburi mici. Intr-o cratita, incalzeste uleiul si caleste ceapa pana devine aurie.

Adauga bucatile de pui si prajeste-le pana cand sunt bine rumenite. Condimenteaza dupa gust cu sare, piper si vegeta.

Adauga orezul si amesteca-l bine. Adauga apa fierbinte pana acopera ingredientele si lasa totul sa fiarba la foc mic pana cand orezul este gata.

Serveste pilaf de orez cu pui simplu alaturi de o salata proaspata sau de muraturi pentru o masa echilibrata si gustoasa.

Intrebari frecvente (faqs)

Cum pot sa fac un pilaf cu pui rapid?

Pentru o reteta rapida, foloseste orez gata fiert si bucati mai mici de pui. Procesul de gatire va fi astfel accelerat, iar pilaf de orez cu pui va fi gata intr-un timp mai scurt.

Se poate face pilaf de orez cu alte ingrediente?

Da, pilaful de orez cu pui poate fi adaptat dupa preferinte. Poti adauga legume proaspete sau congelate, precum mazare sau ardei, pentru a oferi un plus de culoare si savoare preparatului.

Este importanta folosirea anumitor condimente?

Condimentele, precum cuisoarele, cardamomul si scortisoara, adauga o nota aparte pilafului de orez cu pui. Cu toate acestea, poti ajusta condimentele in functie de gusturile tale personale.


Vezi și:

Photo of author

Dumitru

Lasă un comentariu